Henkilökunta

Apteekin tehtävänä on toimia osana terveydenhuoltoa huolehtimalla alueensa turvallisesta ja toimivasta lääkehuollosta. Apteekkien farmaseuttinen henkilökunta (proviisorit ja farmaseutit) palvelee asiakkaita vastaamalla reseptilääkkeiden toimittamisesta sekä lääkeneuvonnasta. Apteekissa työskentelee lisäksi muita lääkealan ammattilaisia useassa eri tehtävässä.

Apteekkari

Apteekkari on koulutukseltaan proviisori. Apteekkari vastaa apteekistaan sekä ammatillisesti että taloudellisesti.

Proviisori

Proviisori toimii esimiestehtävissä valvoen asiakaspalvelun laatua ja lääkevalmistusta. Hän huolehtii yhdessä apteekkarin kanssa henkilöstön koulutuksesta ja apteekkioppilaiden ohjauksesta. Proviisorin koulutus on ylempi korkeakoulututkinto, jonka voi suorittaa Kuopion tai Helsingin yliopistoissa. Ylitornion apteekissa työskentelee apteekkarin lisäksi proviisori.

Farmaseutti

Farmaseutti toimii asiakaspalvelussa vastaten reseptilääkkeiden toimituksista ja lääkeneuvonnasta sekä auttaa asiakasta itsehoitolääkkeen valinnassa. Farmaseutin koulutus on alempi korkeakoulututkinto, jonka voi suorittaa Helsingin ja Kuopion yliopistoissa sekä Åbo Akademissa. Ylitornion apteekissa työskentelee kaksi farmaseuttia.

Farmanomi

Farmanomi osallistuu asiakaspalveluun auttaen asiakkaita itsehoitolääkkeiden valinnassa. Sähköisen reseptin käyttöönoton myötä farmanomi ei voi enää osallistua reseptin käsittelyyn lainsäädännön muututtua. Farmanomin koulutus on ammatillinen perustutkinto, joka loppui pari vuosikymmentä sitten. Ylitornion apteekissa työskentelee yksi farmanomi.

Lääketyöntekijä

Lääketyöntekijä huolehtii mm. apteekin materiaalihallinnosta ja laskutuksesta. Lääketyöntekijäkoulutus on korvattu nykyisin lääketeknikon koulutuksella, joka suoritetaan terveysalan oppilaitoksissa. Ylitornion apteekissa ei tällä hetkellä työskentele yhtään lääketyöntekijää.

Tekninen apulainen

Teknisen henkilökunnan tehtäviin kuuluvat mm. laskutukseen ja materiaalihallintoon liittyvät työt. Tekninen apulainen on yleensä koulutettu työpaikalla. Ylitornion apteekissa työskentelee yksi tekninen apulainen.

Avoinna

Arkisin

klo 9.00 - 17.00

Lauantaisin

klo 9.00 - 14.00

Yhteystiedot

Puh. (016) 571 021
Fax. (016) 572 462
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Osoite:

Ylitornion apteekki
Alkkulanraitti 52 (kartta)
95600 Ylitornio

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?
OK - sulje ilmoitus En hyväksy